головна сторінка
розвиток до народження
розпізнавання плідності
контрацепція?
аборт: фото
щоденник ненародженої дитини
молодь: непевне завтра
роль батька
молитва
інтервью з Богом

відео

Ваш коментар
корисні портали

про нас

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Послання Матері Терези до Четвертої жіночої конференції Організації Об’єднаних Націй

(Наступне послання було надіслане Матір’ю Терезою жіночій конференції ООН в Пекіні)

Дорогі друзі,

Я молюсь про Боже благословення для усіх, хто бере участь у Четвертій Світовій Конференції із справ жінок в Пекіні. Я маю надію, що ця конференція допоможе кожному хто знає, любить і поважає особливе місце жінки в Божому плані, щоб допомогти виконати цей план у їхньому житті.

Я не розумію, чому деякі люди говорять, що жінки і чоловіки однакові, і заперечують позитивні відмінності між чоловіком і жінкою. Усі Божі дари є добрими, але усі вони не однакові. Як я часто говорю людям, хто каже мені, що вони б хотіли служити бідним, так, як я роблю це: Що я можу робити, ви не можете. Що ви можете робити, я не можу. Але разом ми можемо зробити щось гарне для Бога.

Бог створив кожного з нас для великих речей – щоб ми любили і нас любили. Але чому Бог зробив деяких з нас чоловіками, а інших жінками? Тому що жіноча любов є одним із відображень любові Бога, і чоловіча любов є іншим відображенням Божої любові. Обоє були створені любити, але різними способами. Чоловік і жінка доповнюють один одного, і далі разом показують Божу любов більш повно, ніж кожний би зробив це сам.

Та особлива сила любові, яка належить жінці, видима найбільш очевидно, коли вона стає матір’ю. Материнство – дар Бога жінці. Як вдячні ми маємо бути Богу за цей прекрасний дар, який приносить таку радість цілому світу, так само жінкам і чоловікам. Але, ми можемо знищити цей дар материнства, особливо через зло аборту, а також тоді, коли вважаємо, що інші справи, такі як робота чи посада, є більш важливішими, ніж любов і дарування себе іншим. А ні робота, а ні плани, а ні майно, чи ідея свободи не може зайняти місце любові. Отже, будь-що, що знищує Божий дар материнства, знищує Його найдорогоцінний дар жінці - здатність любити, як жінка.

Бог сказав нам: Любіть ближнього свого, як себе самого. Отже, спершу я маю полюбити себе правильно, і потім полюбити мого ближнього, як себе. Але, як я можу любити себе, якщо не приймаю себе, як творіння Господа. Ті, хто заперечують прекрасні відмінності між чоловіками і жінками, не приймають себе як тих, кого створив Бог, і тому не можуть любити ближніх. Вони принесуть лише розбрат, нещастя і руйнування миру у світі. Наприклад, я часто кажу, що аборт – це найбільший руйнівник миру на Землі сьогодні, і ті, хто хоче зробити жінок і чоловіків однаковими, є повністю за аборт.

Замість смерті та смутку давайте приносити мир і радість світові і, щоб зробити це ми повинні благати Бога про Його дар миру, і вчитися любити і приймати інших, як братів і сестер, дітей Бога. Ми знаємо, що найкращим місцем для дітей вчитися любити і молитися є сім’я, в якій діти дивляться на любов і молитву їх матері і батька. Коли сім’я розбита, багато дітей виростають, не знаючи як любити і молитися. Країна, де багато сімей було зруйновано, має багато проблем. Я часто бачила, особливо у багатих країнах, як діти звертаються до наркотиків або інших речей , щоб втекти від відчуття нелюбові і відкинутості.

Але коли сім’ї є міцними і об’єднаними, діти можуть бачити особливу любов Бога у любові їх батька і матері, і можуть рости, щоб робити їх країну місцем любові і побожності. Дитина є найкращим Божим даром сім’ї і потребує обох: матір і батька, тому що кожен показує Божу любов у особливий спосіб. Сім’я, яка молиться спільно, залишається разом і, якщо вони залишаються разом, вони будуть любити один одного, як Бог полюбив кожного з них. І праця любові завжди є працею миру.

Отже, давайте залишимо радість любові у наших серцях і поділимось цією радістю з усіма, кого ми зустрінемо. Моя молитва за усіх делегатів, і за кожну жінку, котрій Пекінська конференція намагається допомогти, і що кожний може бути скромним і чистим, як Марія, щоб жити в молитві і мирі один з одним, і робити наші сім’ї і наш світ чимось гарним для Бога.

Давайте молитися.

Усе на славу Бога і добра душі.

Нехай благословить вас Бог.


Мати Тереза, МС

Повідомлення надіслане Матір’ю Терезою в Каїр

Міжнародна конференція з питань населення і розвитку, вересень 9, 1994.

Я звертаюсь сьогодні до вас – до кожної людини усіх національностей світу, до людей з владою приймати великі рішення, і до усіх матерів, отців і дітей у містах, містечках і селах.

Кожен з нас є сьогодні тут, тому що нас полюбив Бог, Той хто створив нас і наших батьків, які прийняли нас і достатньо піклувалися, щоб дати нам життя. Життя є найкращим даром Бога. Ось чому так боляче бачити, що сьогодні відбувається у стількох місцях по усьому світі: життя навмисно руйнується війною, насиллям, абортами. А ми були створені Богом для великих речей – щоб нас любили і ми любили.

Я також маю сказати і я впевнена в цьому, що найбільший руйнівник миру на землі сьогодні є аборт. Якщо мати може вбити своє власне дитя, що зупинить вас і мене від вбивства один одного. Єдиний, хто має право забрати життя – Той, хто створив його. Ніхто більше не має такого права: ні конференція, ні уряд.

Я впевнена, що глибоко в серці, ви знаєте, що ще ненароджена дитина є людиною, яку любить Бог, як вас і мене. І будь-хто, знаючи це, навмисно руйнує життя. Мені страшно думати про усіх людей, хто вбиваючи свою совість, може робити аборт. Коли ми помремо, ми станемо обличчям до обличчя Бога, Автором життя. Хто дасть звіт Богу за мільйони і мільйони дітей, яким не дали шанс жити, відчувати любов і любити.

Бог створив Світ достатньо великим для кожного життя, яке Він хоче , щоб народилося. Лише наші серця не достатньо великі, щоб хотіти і приймати його. Якщо усі гроші, які витрачаються на винайдення способів вбити людину, натомість були використанні на харчування, житло та освіту для них – як прекрасно це було б! Ми часто боїмось жертв, які ми можливо, маємо зробити. Але там, де є любов, там завжди є жертва. І коли ми любимо, не завдаючи шкоди іншим, то є радість і мир.

Якщо є дитина, якої ви не хочете або не можете годувати чи навчати, дайте те дитя мені. Я не відмовлюсь від жодної дитини. Я дам дім або знайду люблячих батьків для нього чи для неї. Наша боротьба з абортом полягає у прийнятті і переданні тисяч дітей турботливим сім’ям. І так прекрасно бачити любов і єдність, яку дитина приносить сім’ї. Дитина найпрекрасніший дар Бога сім’ї, нації. Давайте ніколи не відмовлятися від дару Бога. Моя молитва за кожного з вас, щоб ви завжди мали віру бачити і любити Бога у кожній людині, включаючи ненароджених.

Нехай благословить вас Бог.

www.pro-life.vinnica.ua

За життя, за сім’ю